AZ wint doelpuntrijk oefenduel met FC Groningen: Van Rhijn wederom belangrijk

15-11-2018 15:17
13

AZ heeft donderdagmiddag aan het langste eind getrokken in een oefenwedstrijd tegen FC Groningen: 2-3. Ricardo van Rhijn was belangrijk voor de Alkmaarders met twee doelpunten, Ondrej Mihálik maakte na lang blessureleed zijn rentree.

Al na vijf minuten maakte Van Rhijn zijn eerste doelpunt. De back liep weg bij Tim Handwerker en werkte een prima voorzet van Calvin Stengs tegen de touwen. Nog voor rust stond Groningen echter op voorsprong door doelpunten van Ajdin Hrustic (strafschop) en Ajax-huurling Mateo Cassierra.

Ook in de tweede helft begon AZ goed. Dorin Rotariu kopte na vijf minuten de 2-2 binnen. Van Rhijn bezorgde AZ vervolgens de overwinning door een penalty binnen te schieten. Groningen kreeg nog wel genoeg kansen om de stand gelijk te trekken, maar wist niet meer te scoren.

Opstelling AZ: Velthuizen; Van Rhijn, Vlaar, Bergsma, Ouwejan; Koopmeiners, Til, Maher; Stengs, Mihálik, Rotariu

Opstelling FC Groningen: Padt, Handwerker, Te Wierik, Chabot, Absalem, Gootjes, Poll, Warmerdam, Hrustic, Mendes Moreira, Cassierra