Franse lof voor De Jong: Er is één speler die indruk op me maakt

Franse lof voor De Jong: "Er is één speler die indruk op me maakt"

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 19:54do 15-11-2018 om 19:54

Didier Deschamps kijkt vrijdagavond met veel belangstelling naar Frenkie de Jong. Hij noemt de 21-jarige Ajacied en Oranje-international 'bijzonder'. Deschamps is echter over het hele elftal van Oranje positief.

"Het is een team dat aan het bouwen is, maar het al goed doet", vertelt Deschamps op de persconferentie, een dag voor Nederland - Frankrijk. "Ronald Koeman heeft veel jonge spelers geïntegreerd. Ze doen het goed, kijk maar naar de laatste twee resultaten tegen Duitsland en België (3-0 en 1-1, red.)."

"In september hadden we de wedstrijd (tegen Oranje, red.) onder controle, maar werd het lastig op het einde. Er is één speler die indruk op me maakt omdat hij erg jong is. Het is De Jong, vanwege zijn intelligentie en technische kwaliteiten."

Frankrijk staat eerste in de UEFA Nations League-groep met Oranje en Duitsland en kan vrijdag een grote stap zetten richting de groepswinst. "Het hangt van ons af. Het resultaat van vrijdag kan ons een eerste plek in de groep verzekeren. We weten wat we moeten doen."

Het is voor het eerst dat Deschamps terugkeert in De Kuip sinds hij met Frankrijk in 2000 de EK-finale won ten koste van Italië. "Het was lang geleden. Ik ben sindsdien niet meer teruggekomen. De spelers weten er weinig van als ik het ze vertel. Sommigen waren nog niet eens geboren of erg jong. Het is goed om terug te zijn."

Poll

Wie wint er vrijdag?

(1140 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws