Koeman over 'bindende factor' van Oranje: 'Klaar om niveau van zijn club te halen'

Koeman over 'bindende factor' van Oranje: 'Klaar om niveau van zijn club te halen'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 20:33do 15-11-2018 om 20:33

Ronald Koeman rekent vrijdagavond in het Nations League-duel met Frankrijk weer op de onvermoeibare Georginio Wijnaldum. De bondscoach van Oranje is zeer lovend over de 28-jarige middenvelder van Liverpool.

"Wijnaldum speelt bij Liverpool op een geweldig niveau. Dat is ervaring die hij heeft", zei Koeman op de persconferentie, geciteerd door FOX Sports. "Hij is multifunctioneel. Een echte teamspeler, plaatst zichzelf nooit op de voorgrond en is altijd bezig met anderen. Daarin is hij een heel bindende factor. Een geweldige jongen om mee te werken."

Koeman ziet dat Wijnaldum steeds beter presteert in Oranje. "Ik denk nog steeds dat zijn beste positie aanvallend op het middenveld is, maar hij laat bij Liverpool zien dat hij ook wat controlerender kan spelen. Hij heeft een moeilijke periode met Nederland gehad. Maar in allerlei opzichten is hij klaar om bij ons het niveau te halen dat hij wekelijks bij zijn club haalt."

Wijnaldum lijkt daarmee een zekerheidje, al heeft Koeman naar eigen zeggen nog voldoende stof tot nadenken. "Gisteren speelden we een partij en de wissels van morgen wonnen van de basis. Dan is het aan mij ook de keuze: wat is nou het beste elftal?", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Poll

Is Wijnaldum een van de belangrijkste spelers van dit Oranje?

(2949 stemmen)

Plaats een reactie

yuuup +11134
donderdag 15 november 2018 om 21:06
Frenkie gaat daarvoor zorgen.
Vind ik leuk
derksen +8894
donderdag 15 november 2018 om 23:48
Kweetniet!
Vind ik leuk
Sarto +17
vrijdag 16 november 2018 om 07:41
Kut Nac
Vind ik leuk
ritje +770
vrijdag 16 november 2018 om 08:23
hallo, Vanavond tegen de wereldkampioen! Laten we hopen dat het een wedstrijd wordt als tegen Spanje die ook wereldkampioen waren! Toen speelde Oranje super top ,en dat moet tegen de Fransen nu ook gebeuren! Het wordt top of flop!!! mvg ritje
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws