Nations League: Kroatië doet Spanje in extremis pijn; België dicht bij groepswinst

15-11-2018 22:44
4

Kroatië heeft in het Nations League-duel met Spanje revanche genomen voor de afstraffing in september (6-0). De verliezend WK-finalist was donderdag in Zagreb met 3-2 te sterk. De winnende viel pas in de slotseconden.

Spanje en Kroatië maakten er een boeiend gevecht van. Ivan Perisic kreeg in de eerste helft de beste kans, maar trof de paal. Na de pauze stapelden de kansen zich in rap tempo op. Een doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Sergi Roberto bezweek onder het drukzetten van de Kroaten, schoot tegen Perisic aan, die direct Andrej Kramaric bediende. De spits verschalkte David De Gea: 1-0.

Het antwoord van Spanje volgde twee minuten later. Na een schitterende aanval via Iago Aspas en Isco liet Dani Ceballos de 1-1 aantekenen. In de 69ste minuut was Kroatië weer trefzeker. Luka Modric gaf de bal voor bij de tweede paal, waar Bayer Leverkusen-verdediger Tin Jedvaj vrij kon binnen koppen. Spanje kwam echter opnieuw terug. De bal ging op de stip na hands van Sime Vrsaljko en captain Sergio Ramos faalde niet: 2-2.

Invaller Alvaro Morata kreeg daarna een enorme kans op de 2-3, maar het was Kroatië dat met de zege aan de haal ging.  Jedvaj was opnieuw trefzeker: 2-3. Door die late goal ligt het helemaal open in Groep 4 van Divisie A. Engeland en Kroatië maken in een onderling duel uit wie groepswinnaar wordt.

België - IJsland 2-0
België won ook zijn derde wedstrijd in de Nations League. De Rode Duivels waren met 2-0 te sterk voor IJsland. Michy Batshuayi brak na rust de ban voor België na een fraaie aanval die begon bij Eden Hazard. De Chelsea-aanvaller speelde Thomas Meunier vrij met een splijtende pass, de rechtervleugelverdediger bracht de bal voor en Batshuayi gleed binnen: 1-0. Tien minuten voor tijd besliste Batshuayi het duel met een intikker: 2-0.

België zit door de tweede zege op IJsland, de eerste ontmoeting werd met 0-3 gewonnen, op rozen in Groep 2 van Divisie A. De Rode Duivels hebben aan een gelijkspel tegen Zwitserland komende zondag genoeg om zich tot groepswinnaar te kronen.