Van Dijk bijt van zich af: 'Neem kritiek eerder aan van (ex-)spelers. Da's alles'

Van Dijk bijt van zich af: 'Neem kritiek eerder aan van (ex-)spelers. Da's alles'

16-11-2018 07:08
35

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk kan niet veel met het massale commentaar op spelers dat vaak geuit wordt door voetbalvolgers. De centrale verdediger kreeg na de wedstrijd tegen Frankrijk veel kritiek vanwege de winnende goal van Olivier Giroud.

Van Dijk gaf de Franse spits te veel ruimte, zo klonk het. "Het is heel makkelijk om te roepen dat ik te ver van Giroud stond. Dat ik die bal had kunnen blokken", laat de duurste verdediger ter wereld weten aan het Algemeen Dagblad. "Als je zelf nooit hebt ervaren hoe het is om in zo'n situatie te belanden, als je dat écht nooit hebt meegemaakt, dan weet je het gewoon niet." Het commentaar van journalisten en kijkers doet de Bredanaar dan ook niet veel. "Iedereen heeft een eigen mening en dat mag ook. Ik zeg alleen dat ik kritiek eerder aanneem van een voetballer of een ex-voetballer. Dat is alles."

Volgens Van Dijk beseft de buitenwereld vaak niet hoeveel profs over moeten hebben voor hun vak, zeker wanneer ze voor een topclub als Liverpool spelen. "Het is echt heel moeilijk om er in een ritme van duels om de drie dagen telkens weer te staan. We reizen veel, spelen veel en verder rusten we en trainen we. En dan heb ik ook nog eens last van een rib. Nog steeds ja." Wanneer Van Dijk geen wedstrijd of training heeft, is hij hoofdzakelijk bezig met herstellen. "We hebben echt geen zwaar leven, begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Maar mensen weten gewoon niet hoe zwaar het fysiek en mentaal soms is."

No Poll