Gerbrands positief na akkoord: 'Een reden waarom PSV hem kon huren'

Gerbrands positief na akkoord: 'Een reden waarom PSV hem kon huren'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 07:44vr 16-11-2018 om 07:44

Toon Gerbrands hoopt dat het Eredivisie-akkoord een kleine stap is naar meer in de toekomst. De clubs kwamen donderdag niet tot een akkoord over de inkrimping van de Eredivisie en de afschaffing van kunstgras, maar wel over een aantal andere dingen. De PSV-directeur is nog steeds positief.

De Eredivisie blijft uit achttien teams bestaan en het spelen op kunstgras wordt niet verboden. Daar staat onder meer tegenover dat Jong-teams in de Keuken Kampioen Divisie mogen blijven spelen. Dat is positief, oordeelt Gerbrands tegenover het Eindhovens Dagblad. "Veranderingen gaan vaak via stapjes. Soms is een klein stapje de eerste aanzet naar uiteindelijk veel meer."

Het Nederlandse voetbal verandert dus wel, maar met name de topclubs hoopten juist op meer. "Soms is het goed om over je eigen schaduw heen te springen en is kijken naar het algemeen belang gewenst", zegt Gerbrands. "Tegelijkertijd is het ook jammer dat een aantal clubs niet akkoord wenste te gaan met een kleinere competitie. Dat is gisteren ook niet meer op tafel geweest." 

Dat talenten in de Keuken Kampioen Divisie kunnen blijven spelen is positief, zegt Gerbrands. "Het klinkt misschien gek wat ik nu zeg, maar bij Manchester City was men bijvoorbeeld heel tevreden dat wij Oleksandr Zinchenko in de eerste divisie konden laten spelen. Dat was een van de redenen waarom we hem konden huren."

"Vonden ze prima, de fysieke weerstand in die competitie. Een aantal topclubs in Engeland zou maar wat graag willen dat ze met een tweede elftal in bijvoorbeeld de League One actief kunnen zijn. Spelers maken daardoor stappen in hun ontwikkeling, is bij velen het idee."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws