'Lastige jongen' van FC Twente: 'Maar het is mijn manier van lopen, mijn stijl'

'Lastige jongen' van FC Twente: 'Maar het is mijn manier van lopen, mijn stijl'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 08:52vr 16-11-2018 om 08:52

Tim Hölscher neemt het zondagmiddag met FC Twente op tegen zijn oude club Go Ahead Eagles. De 23-jarige middenvelder uit Duitsland speelde tijdens de eerste helft van het seizoen 2017/2018 in de Adelaarshorst, waar hij echter geen gelukkige tijd beleefde.

Go Ahead draaide moeizaam en Hölscher kon zijn draai niet vinden in het rood-gele shirt. "De echte Tim Hölscher hebben ze in Deventer niet gezien", vertelt hij aan de Stentor. De voormalig jeugdinternational van Duitsland kreeg bovendien veel kritiek, net zoals in zijn eerste periode bij FC Twente. "Het wordt mij vaak verweten - ook bij GA Eagles - dat ik gemakzuchtig overkom en een lastige jongen zou zijn. Maar dat ben ik helemaal niet. Het is mijn manier van lopen, mijn stijl", aldus Hölscher, die baalt van dit stempel. "Iemand roept wat en iedereen neemt het voor waarheid aan."

De middenvelder kampte tijdens zijn halve seizoen in Deventer dienst bovendien met vervelende privéomstandigheden: de vader van Hölscher bleek kanker te hebben. "Hij is gelukkig weer genezen verklaard, maar het heeft mijn spel bij GA Eagles geen goed gedaan", onthult de middenvelder. De twee hebben na het overlijden van Hölschers moeder (de FC Twente-middenvelder was toen twaalf, red.) een hechte band. "Hij is mijn allerbeste vriend. "Ik ben enig kind en hij is de belangrijkste persoon in mijn leven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws