Ajax-doelman (16) op laatste moment naar Amsterdam: Ik had daar al getekend

Ajax-doelman (16) op laatste moment naar Amsterdam: "Ik had daar al getekend"

16-11-2018 10:48
25

In de selectie van Ajax O19 voor de Youth League-wedstrijd tegen Benfica zat vorige week een opvallende naam: Calvin Raatsie. Het uitduel in Lissabon was een bijzondere ervaring voor de pas zestienjarige doelman.

"De zaterdag daarvoor, na PSV - Ajax, kwam de trainer naar me toe en hoorde ik dat ik mee mocht", vertelt Raatsie, die normaliter in Ajax O17 keepte, op de clubsite. "In Lissabon werden we onder politiebegeleiding vervoerd en langs een file geloodst. Ik vond het super mooi om mee te maken. De meeste jongens van dat elftal ken ik ook al van school."

De manier waarop Raatsie jaren geleden bij Ajax belandde, is bijna net zo opvallend. Hij zou op z'n elfde naar FC Volendam gaan. "Ik had daar al getekend en alle kleding gepast toen Ajax belde. Mijn vader kwam op een vrijdagmiddag naar me toe en zei dat Ajax me wilde hebben, dat was een kleine week nadat ik alles had afgerond bij FC Volendam. Daar waren ze niet zo blij met mijn move, begrijpelijk hoor, maar ik kon deze kans niet laten schieten."