PSV-debutant: Beste positie? Dat zijn we zelf nog een beetje aan het uitvissen

PSV-debutant: "Beste positie? Dat zijn we zelf nog een beetje aan het uitvissen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 13:04vr 16-11-2018 om 13:04

Matthias Verreth kijkt ondanks de bekerblamage tegen RKC Waalwijk (2-3) met een goed gevoel terug op zijn basisdebuut in de hoofdmacht van PSV. Enkele dagen daarvoor kreeg hij al minuten tegen FC Groningen. De jonge Belg moest er elf jaar op wachten.

"Een jongensdroom is uitgekomen", vertelt Verreth aan Het Nieuwsblad. "Ik onthou ook vooral de positieve dingen. Ik heb 120 minuten gespeeld en dus mijn debuut gemaakt in de Eredivisie. Dat gaat echt blijven hangen. Of ik zenuwen had? Er was de wedstrijdspanning maar op zich was het een match als een ander. Het voelde wel speciaal, maar zenuwen had ik niet echt."

"Het was wel een beetje dubbel want we verloren in de beker en dat was zuur", erkent hij. "Je wil ook gewoon doorgaan in de beker, alleen al omdat er voor mij dan meer speelkansen zijn. In de Champions League wordt het ook moeilijk om nog door te stoten, dus blijft er alleen de competitie over. We zitten bovendien met een brede kern dus."

Verreth speelde tegen RKC in de spits, maar de twintigjarige Belg houdt alle opties nog open. "Mijn beste positie? Dat zijn we zelf nog een beetje aan het uitvissen. Ik denk zelf dat het centraal in de as is, als acht misschien", zegt hij. "Mijn voorbeeld? Lionel Messi. Die kan alles met een bal en laat het allemaal zo makkelijk lijken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws