Zenden positief over toekomst Oranje: 'Speelt over paar jaar bij grote club'

Zenden positief over toekomst Oranje: 'Speelt over paar jaar bij grote club'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 20:25vr 16-11-2018 om 20:25

Boudewijn Zenden is positief gestemd over de toekomst van het Nederlands elftal. De jeugdtrainer van PSV zag het de afgelopen jaren somber in, maar merkt nu een gezonde dosis zelfvertrouwen en optimisme rond Oranje, dat het vrijdagavond opneemt tegen wereldkampioen Frankijk in de UEFA Nations League.

"Vier jaar lang stonden we niet aan de top, maar onder Koeman hebben we weer wat zelfvertrouwen", vertelt Zenden in een interview met het Franse RMC. "Het moet ook gezegd worden dat spelers van Ajax en PSV in de Champions League spelen. We moeten eerlijk zijn, we spelen tegen de wereldkampioen. Het zal moeilijk worden. Als we naar beide elftallen kijken, zie je dat onze spelers niet allemaal bij grote clubs spelen, zelfs al komen we beetje bij beetje overeind."

Zenden denkt dat zowel het succes van de Nederlandse topclubs als bondscoach Ronald Koeman een aandeel heeft in de opmars van Oranje. "Een beetje van allebei, want PSV heeft ook veel talent. Bijvoorbeeld Steven Bergwijn, die over een jaar of twee bij een grote club speelt, maar Koeman heeft ook voor frisheid gezorgd. We moeten niet vergeten dat het golfbewegingen zijn. Het is nu aan de nieuwe generatie om te laten zien waar we goed in zijn: voetballen."

"Het was goed van Koeman om dingen rigoureus te veranderen. We moeten niet vergeten dat hij op het hoogste niveau gecoacht en gespeeld heeft. Als iemand als hij tegen de groep praat, is het logisch dat ze luisteren als ze niet dom zijn. Hij maakt indruk en managet goed."

Poll

Wat wordt Nederland - Frankrijk?

(572 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws