Van der Vaart: 'Als ik bondscoach was geweest had ik het ook gedaan'

Van der Vaart: 'Als ik bondscoach was geweest had ik het ook gedaan'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 20:43vr 16-11-2018 om 20:43

Ronald Koeman heeft geen moment getwijfeld over zijn opstelling tegen Frankrijk. De bondscoach kiest tegen de wereldkampioen voor de verwachte elf namen, dus met Denzel Dumfries in plaats van Kenny Tete.

"Er was geen aanleiding om te veranderen. Ik had het al redelijk in mijn hoofd zitten", vertelt Koeman aan de NOS. "Ik vind het vrij normaal na de wedstrijd en uitslag tegen Duitsland (3-0, red.). Iedereen is fit. Natuurlijk is dat prettig, want zo ontwikkel je je nog beter. Deze elf verdienen het om wederom te starten en zo hoop je verder te bouwen."

Rafael van der Vaart begrijpt dat Koeman opnieuw voor Dumfries kiest. "Er werd een beetje gespeculeerd over Tete, maar als ik bondscoach was geweest had ik het ook gedaan. Ik vind het geen verrassing. Na een 3-0 overwinning op Duitsland is er geen reden toe, vind ik. We hebben een beetje geluk gehad, maar ik denk dat we heel tevreden met die wedstrijd mogen zijn. Dan moet je de jongens ook het vertrouwen geven. Dumfries heeft het gewoon goed gedaan."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws