We hebben met meerdere clubs gesproken, maar Ajax was het meest concreet

"We hebben met meerdere clubs gesproken, maar Ajax was het meest concreet"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 21:15vr 16-11-2018 om 21:15

Sparta heeft de afgelopen seizoenen financieel de vruchten geplukt van de productieve jeugdopleiding, maar hoopt niet dat de club kaal wordt geplukt door andere clubs. Om dat te voorkomen is er een samenwerking aangegaan met Ajax, waar algemeen directeur Manfred Laros blij mee is. 

Sparta staat onder meer bekend om de goede jeugdopleiding. Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay kwamen via de Kasteelclub in de Europese (sub)top terecht. "Op basis van de afgelopen jaren mogen we absoluut niet klagen. Als clubs zich melden bij Sparta, proberen we er het maximale uit te halen", aldus Laros bij FC Rijnmond.

Als Sparta een groot talent in de jeugdopleiding heeft lopen, heeft Ajax de eerste optie tot overname. "Het is lang geleden dat Ajax een speler bij ons heeft gekocht. Het is iets dat de laatste jaren is ontstaan. Een aantal jeugdspelers is naar Ajax vertrokken", vervolgt Laros, die met Sparta vorige maand een samenwerking met Ajax aankondigde. "Het afgelopen jaar was een signaal dat er een aantal jeugdspelers vertrok."

"Dat was een reden om te kijken of we een structurele samenwerking met een club aan konden gaan. We hebben met meerdere clubs gesproken, maar Ajax was het meest concreet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws