Breaking news

Go Ahead Eagles verscheurt contract Hahn: 'Een verschil van inzicht'

4 tot 4,4 miljoen Ajax-'fans' in Nederland: Letterlijk tot op de Waddeneilanden

4 tot 4,4 miljoen Ajax-'fans' in Nederland: "Letterlijk tot op de Waddeneilanden"

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 08:38za 17-11-2018 om 08:38

Ajax kan zowel in Nederland als in de rest van de wereld gezien rekenen op een grote fanschare, laat commercieel directeur Menno Geelen weten aan De Telegraaf. Volgens diverse onderzoeken hebben de Amsterdammers 4 tot 4,4 miljoen sympathisanten in Nederland.

"Ter verduidelijking: daarbij is gevraagd wat iemands favoriete voetbalclub is, waarbij hij of zij twee clubs kon opgeven", licht Geelen toe. Ongeveer vier miljoen ondervraagden noemden dus Ajax bij hun twee voorkeursclubs (bij Feyenoord ligt dit aantal op circa twee miljoen en bij PSV op één miljoen, red.). "Daaruit blijkt dat onze fans letterlijk tot op de Waddeneilanden aan toe zitten, door heel Nederland verspreid", concludeert de commercieel directeur.

Dergelijke onderzoeken zijn volgens Geelen ook wereldwijd uitgevoerd. "Dan wordt er vooral gevraagd voor welke clubs fans interesse en sympathie hebben. Dan zitten wij op 77 miljoen fans. We zijn vooral groot in China en Indonesië." Ook in de Verenigde Staten groeit de status van Ajax, dat deze week een kantoor in New York opende. "Dat is voor ons een van de redenen dat we daar nu ook meer aanwezig willen zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws