'Memphis was fenomenaal. Die Fransen keken echt tegen hem op. Mooi om te zien'

'Memphis was fenomenaal. Die Fransen keken echt tegen hem op. Mooi om te zien'

17-11-2018 08:56
38

Memphis Depay was volgens Youri Mulder de man of the match tijdens Nederland-Frankrijk. De aanvaller van Olympique Lyon maakte grote indruk in De Kuip door in de blessuretijd te scoren met een panenka.

Een gedurfde actie, aldus Mulder. "De keeper kan ook blijven staan en de bal vangen. Dan sta je wel voor lul natuurlijk", laat de analist vrijdagavond weten bij Pauw. Volgens Mulder was de benutte strafschop voor Mephis de kers op de taart na een indrukwekkende wedstrijd. "Ik heb een magistrale Depay gezien, hij was fenomenaal. Die Fransen, wereldkampioen hè, keken echt tegen hem op. Mooi om te zien."

Tafelgenoot Kees Jansma vindt echter dat de andere doelpuntenmaker, Georginio Wijnaldum, de uitblinker was en voorziet mooie tijden voor Oranje. "Ronald Koeman heeft toch een bepaald soort uitstraling, aanwezigheid en overwicht, maar hij staat tegelijkertijd dat de jongens zichzelf ontwikkelen. Hij is een baas zonder baas te zijn en hij heeft een hele leuke, gretige groep spelers. Een leuk, enthousiasmerend, hard werkend elftal."