Overtreding van Dolberg doet stof opwaaien: 'Hij werd daar bijna vermoord'

Overtreding van Dolberg doet stof opwaaien: 'Hij werd daar bijna vermoord'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 13:26za 17-11-2018 om 13:26

Ashley Williams was niet te spreken over een actie van Kasper Dolberg in het Nations League-treffen tussen Wales en Denemarken (1-2). De Ajax-spits viel na zeventig minuten in en deelde vlak voor tijd een flinke beuk uit aan verdediger Ethan Ampadu.

Dolberg, die in de zeventigste minuut in het veld kwam voor Feyenoorder Nicolai Jörgensen, kreeg een gele kaart voor het voorval. "Ik vind dat Ampadu daar bijna werd vermoord", tekent de Bournemouth Echo op uit de mond van Williams. "Je kan niet iemand op die manier in de reclameborden gooien."

Age Hareide, bondscoach van de Denen, nam het op voor zijn aanvaller. "Hij zou nog geen vlieg kwaad doen. Daarnaast vond ik ook dat de reclameborden te dicht op het veld stonden." Dolberg zelf was zich van geen kwaad bewust, zei hij in gesprek met TV2 Sport. "Ik kom een seconde te laat en dan krijg ik een elleboog van hem. Dan is wat ik doe misschien nog wel gerechtvaardigd. Verder wil ik er niets over zeggen."

De Denen lachten uiteindelijk het laatst, want door hun overwinning verzekerden ze zich van promotie naar de hoogste divisie van de Nations League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws