Alflen onder druk na 14 duels zonder zege: 'Het is lastig voor de fans'

Alflen onder druk na 14 duels zonder zege: 'Het is lastig voor de fans'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 13:20zo 18-11-2018 om 13:20

Helmond Sport heeft sinds dit weekend een negatief clubrecord te pakken. Na veertien duels is de Brabantse formatie uit de Keuken Kampioen Divisie er nog niet één keer in geslaagd om te winnen. Trainer Rob Alflen beseft dat de druk op zijn positie verder zal toenemen. 

Zaterdagavond ging het voor eigen fans mis tegen RKC Waalwijk: 0-2. Veertien duels leverden zes remises en acht nederlagen op. Alflen weet dat het gaat rommelen. "Dat realiseer ik me, dat is duidelijk. Maar het heeft niet veel zin om daar mee bezig te gaan", zegt de oud-trainer van FC Utrecht tegen Omroep Brabant

"Dat probeer ik ook niet. Het schiet wel door mijn hoofd. Maar wij moeten goed nabespreken en de ploeg klaarmaken voor de volgende wedstrijd, dat is het belangrijkste."

Alflen ziet zijn elftal soms best aardig spelen. "Maar als je naar de ranglijst kijkt en je ziet na een aantal wedstrijden die nul staan, snap ik dat je je afvraagt: wat is dat voor ploeg? Het is ook heel lastig voor supporters, ik snap dat het met iedereen iets doet. Maar ik heb niet het kansloze gevoel wat de ranglijst doet vermoeden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws