Mulder zorgt voor consternatie bij Rondo-publiek: 'Seks met zo'n pop is even goed'

Mulder zorgt voor consternatie bij Rondo-publiek: 'Seks met zo'n pop is even goed'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 07:46ma 19-11-2018 om 07:46

Jan en Youri Mulder hebben verschillende visies op het gebruik van kunstgras in het Nederlandse voetbal. Mulder senior vindt dat de rubberen ondergrond zich bijna kan meten met natuurgras, maar zoon Youri stelt dat er te weinig gedaan wordt om het gebruik van kunstgras te ontmoedigen.

De Eredivisie-clubs kwamen onlangs overeen dat 'kunstgrasclubs' die overstappen naar natuurgras, recht hebben op een financiële vergoeding. Volgens Mulder junior weegt dit echter niet op tegen de kosten van een eigen trainingscomplex, waar de clubs heen moeten als ze niet meer in het eigen stadion kunnen trainen. "Je zult die clubs dan schadeloos moeten stellen en niet afschepen met 3,5 ton", laat hij zondagavond weten bij Rondo op Ziggo Sport.

Vader Jan stelt dat de achtste generatie kunstgras, die in diverse stadions in Nederland te vinden is, niet veel onderdoet voor natuurgras. De 73-jarige Groninger ondersteunt zijn standpunt met een gewaagde vergelijking. "Heel veel mensen hebben seks met zo'n pop en dat is ook even goed", zorgt Mulder senior voor consternatie bij het studiopubliek.

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws