'Roma begint aan Missione Olandese: Van de Beek bovenaan Italiaans verlanglijstje'

'Roma begint aan Missione Olandese: Van de Beek bovenaan Italiaans verlanglijstje'

19-11-2018 11:23
46

De tronie van Donny van de Beek prijkt maandag groot op de roze pagina's van het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. De jonge middenvelder van Ajax staat naar verluidt hoog op het verlanglijstje van AS Roma. 

Missione Olandese, kopt La GazzettaMonchi, technisch directeur van Roma, blijkt groot fan te zijn van de 21-jarige Van de Beek. Roma zou in januari een poging willen wagen om de Oranje-international naar de Serie A te halen. Van de Beek heeft volgens La Gazzetta een 'relatief bescheiden' prijskaartje om z'n nek hangen. Ajax verlangt zo'n 20 à 25 miljoen euro voor de rechtspoot. 

De kans dat de Amsterdammers tijdens de winterse transferwindow willen meewerken aan een transfer, is overigens klein, weet ook La Gazzetta. Vanwege de Europese verplichtingen van Ajax mag er in januari niemand vertrekken. Roma legt zich daar bij neer - en zal na afloop van het seizoen vol gas geven voor Van de Beek, die bij zijn club een contract heeft tot medio 2022.

Van de Beek is overigens niet de enige Ajacied op het verlanglijstje van Roma. Ook Hakim Ziyech wordt gevolgd door de topclub. Afgelopen zomer was er al sprake van een overstap van de spelmaker naar Rome. Ook de namen van David Neres en Matthijs de Ligt worden genoemd.

Afgelopen zomer maakte Justin Kluivert de oversteek van Amsterdam naar Rome. Hij kostte zo'n zeventien miljoen euro. La Gazzetta meldt dat de Giallorossi 'de Nederlandse markt sowieso goed in de gaten houden'.