'Barça-exit Vermaelen na 44 duels in vier jaar: terugkeer naar Engeland lonkt'

'Barça-exit Vermaelen na 44 duels in vier jaar: terugkeer naar Engeland lonkt'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 12:51ma 19-11-2018 om 12:51

Een terugkeer naar de Premier League lonkt voor Thomas Vermaelen. Mundo Deportivo weet dat Watford en Southampton een poging gaan wagen om de Belgische routinier in te lijven. Het contract van Vermaelen (33) bij FC Barcelona loopt in juni af. 

De kans dat Barça de verbintenis van de international verlengt, acht Mundo Deportivo zeer gering. Sinds zijn transfer van Arsenal naar Spanje kampt Vermaelen voortdurend met blessureproblemen. In vier jaar tijd kwam de voormalig Ajacied tot slechts 44 officiële duels (!) in dienst van de Catalaanse grootmacht. In het seizoen 2016/17 werd Vermaelen verhuurd aan AS Roma. Ook daar kreeg hij te maken met blessures. 

Barça beschikt met Gerard Pique, Samuel Umtiti en Clement Lenglet over drie verdedigers die hoger in de pikorde staan dan Vermaelen. Daarnaast wil de regerend kampioen in de zomer sowieso een extra speler aantrekken voor de laatste linie. Voor Vermaelen lijkt het einde verhaal in Camp Nou.

Mogelijk kan de Belg zijn loopbaan voortzetten in Engeland. Watford en Southampton zouden reeds contact hebben gelegd met het management van Vermaelen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws