Trappende Duitsers richten vizier op Memphis: 'Ze waren niet blij met me'

Trappende Duitsers richten vizier op Memphis: 'Ze waren niet blij met me'

20-11-2018 09:14
25

Memphis Depay had het maandagavond behoorlijk lastig tegen schoppende Duitsers. Joachim Löw gaf zijn spelers de opdracht om de Oranje-international fel op de huid te zitten.

"Ik denk dat ze niet zo blij waren met me. Ik heb wat trappen gehad", vertelt Memphis aan Veronica Inside. "Het zijn kleine pijntjes, maar gelukkig geen blessures. Ze waren heel erg fel en wij iets te slap. Daardoor kom je op achterstand en moet je het weer herstellen. Daar moeten we stappen in maken. We kunnen trots zijn op de teamspirit."

Memphis geloofde nog in een goed resultaat toen Oranje met 2-0 achter stond. "De wedstrijd liet het niet zien, maar je weet dat voetbal alle kanten op kan gaan. Als je een goal maakt, krijg je een goed gevoel en kun je ook de tweede maken. Dat zeiden we ook in de rust en daarom bleven we rustig. Het is mooi voor ons."

Door een tactische omzetting kon Virgil van Dijk in de blessuretijd de 2-2 te maken. "Briefje? Ik heb meegekregen dat hij in de spits ging lopen, maar heb het briefje niet gezien", zegt Memphis. "Dat soort keuzes helpt. Luuk (De Jong, red.)kan oorlog maken. In de slotfase moet je soms iets forceren. Dat het zo uitpakt is mooi."