Mertens blikt terug op horrormoment met Nesu: 'Ze mogen mij direct een pil geven'

Mertens blikt terug op horrormoment met Nesu: 'Ze mogen mij direct een pil geven'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 10:52di 20-11-2018 om 10:52

Dries Mertens denkt nog regelmatig aan Mihai Nesu, zijn voormalig teamgenoot bij FC Utrecht. In mei 2011 ging het tijdens een training van de Domstedelingen gruwelijk mis voor Nesu. De Roemeen brak door een ongelukkige botsing een nekwervel. Sindsdien zit hij in een rolstoel. 

"Je hoeft niet achterom te kijken en te denken: wat als? Je moet het moment pakken en ervan genieten. Zo sta ik in het leven, en dat heb ik van Mihai Nesu. Hij heeft zijn leven in een flits tot stilstand zien komen. Stel dat het mij overkomt, ze mogen me direct een pilletje geven. Dan is het genoeg geweest, klaar", vertelt Mertens in een groot interview met HUMO. 

"Maar hij heeft gevochten, ook al belandde hij in een rolstoel en kon hij eerst niet eens meer zelfstandig eten. Hij richtte de Mihai Nesu Foundation op en helpt nu kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Als je mij vraagt of hij de gelukkigste persoon ter wereld is, dan zeg ik volmondig: ja!"

"Hij woont inmiddels weer in Roemenië, bij zijn familie. Daar ben ik hem vorig jaar gaan opzoeken. We zijn iets gaan eten, ik ben blijven slapen en we hebben samen zijn centrum bezocht. Hij glom van trots, ik was zó fier op hem!"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws