Seedorf blikt vooruit op trainerscarrière: 'Hoop dat het er ooit van gaat komen'

Seedorf blikt vooruit op trainerscarrière: 'Hoop dat het er ooit van gaat komen'

20-11-2018 14:02
6

Clarence Seedorf wil Kameroen niet laten voetballen in de 'Ajax-stijl' die hij in de jeugdopleiding in Amsterdam heeft meegekregen. In gesprek met Sky Sports blikt hij ook vooruit op zijn verdere trainerscarrière. 

Seedorf is met de Kameroen-selectie in Engeland om voorbereidingen te treffen op het oefenduel met Brazilië. Bij Kameroen werkt Seedorf samen met Patrick Kluivert. Beiden zijn opgegroeid met de 'Ajax-filosofie', maar toch vindt Seedorf niet dat Kameroen op dezelfde manier moet spelen als Ajax vroeger. "De Ajax-stijl kan niet worden gekopieerd. Je probeert je ervaring te gebruiken, bekijkt de spelers die je tot je beschikking hebt en kiest de beste manier om ze goed te gebruiken. Daarom werk ik met Patrick, omdat we in dezelfde principes geloven."

De voormalig Oranje-international kreeg daarnaast de vraag of hij in de toekomst een trainerspositie in de Premier League ziet zitten. De Nederlander speelde er nooit, maar volgens hem is het een erg interessante competitie. "Ik heb als speler nooit de kans gekregen in de Premier League te voetballen, ik hoop dat het er vroeg of laat van gaat komen. Het is op dit moment de meest opwindende competitie en het zou een voorrecht zijn om hier te komen werken."

No Poll