Wijnaldum lyrisch over Oranje-ploeggenoot: 'Een zegen als je dat in je ploeg hebt'

Wijnaldum lyrisch over Oranje-ploeggenoot: 'Een zegen als je dat in je ploeg hebt'

21-11-2018 08:02
33

Georginio Wijnaldum steekt de loftrompet over Frenkie de Jong. Volgens de middenvelder van Liverpool laat de 21-jarige Ajacied het Nederlands elftal beter renderen.

"Met zijn dribbels zorgt hij altijd voor een goede aansluiting van verdediging naar middenveld en van middenveld naar aanval", zegt Wijnaldum in Voetbal International. "Hij is altijd in staat ruimte te creëren doordat-ie a) altijd aanspeelbaar is en b) met zijn acties zorgt voor overtalsituaties: hij dwingt tegenstanders tot kiezen, ze moeten uit positie komen, iemand loslaten, wat dan automatisch ruimte of een vrije man bij ons oplevert. Daardoor is het voor mij ook makkelijker voetballen."

Wijnaldum krijgt de vraag hoe goed De Jong nu echt is. "Zó goed en bijzonder dat je in Nederland niemand hoort zeuren dat-ie sneller moet spelen als hij aan een dribbel begint. Ik vind dat bijzonder, want Nederland is toch ook een afleerland. Ik weet het, de bal is altijd sneller, maar soms moet je spelers laten dribbelen om juist verschil te maken."

"Waarom denk je dat we in staat waren die stugge Franse ploeg toch geregeld uit elkaar te spelen? Dat heeft gewoon te maken met de balvaardigheid van de Nederlandse spelers. Als je dat hebt in je ploeg, dat is een zegen, hoor."