Nederland in Pot 1 kwalificatiereeks EK 2020: duels met oosterburen mogelijk

Nederland in Pot 1 kwalificatiereeks EK 2020: duels met oosterburen mogelijk

21-11-2018 10:31
81

De UEFA heeft de potindeling voor de EK-kwalificatiereeks van 2020 bekendgemaakt. Nederland is door de goede prestaties in de Nations League geplaats in de UNL-pot en ontloopt daarmee een aantal toplanden. Een confrontatie met Duitsland behoort wel tot de mogelijkheden.

In de pot van Nederland zitten de landen die volgend jaar de Nations League Finals gaan spelen. Naast Nederland zijn dat Zwitserland, Portugal en Engeland. Door de goede prestaties in de Nations League hoeven zij het niet op te nemen tegen andere landen uit pot 1.

Dit zorgt ervoor dat Nederland onder meer grote landen als Spanje, Italië, Kroatië, Frankrijk, België en Polen ontloopt. Ook kunnen er geen landen uit de laagste pot ingedeeld worden bij Oranje. Nederland komt dus in een kwalificatiepoule terecht met landen uit pot 2 tot en met 5. De beste twee landen in de poule plaatsen zich voor het EK. Mocht het Nederlands elftal zich niet bij de beste twee landen voetballen, dan volgt er in maart 2020 een herkansing, aangezien Oranje zich tot groepswinnaar in de Nations League wist te kronen.

Duitsland in pot 2
Duitsland heeft zich, mede door de matige prestaties dit jaar, niet in pot 1 weten te voetballen. Dat maakt een nieuwe confrontatie met onze oosterburen dus mogelijk. De mogelijke tegenstanders van Nederland vind je in onderstaand schema:

Pot 2: Duitsland, IJsland, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne, Denemarken, Zweden, Rusland, Oostenrijk, Wales, Tsjechië
Pot 3: Slowakije, Turkije, Ierland, Noord-Ierland, Schotland, Noorwegen, Servië, Finland, Bulgarije, Israël
Pot 4: Hongarije, Roemenië, Griekenland, Albanië, Montenegro, Cyprus, Estland, Slovenië, Litouwen, Georgië
Pot 5: Macedonië, Kosovo, Wit-Rusland, Luxemburg, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Moldavië, Gibraltar, Faroër Eilanden

Overige potten:

UNL-pot: Nederland, Zwitserland, Portugal en Engeland
Pot 1: Frankrijk, Spanje, Polen, Kroatië, België
Pot 6: Liechtenstein, Malta, Andorra, San Marino, Letland

De kwalificatie voor het EK start op 21 maart 2019. De beslissing valt op 19 november, want dan worden de laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld. Zondag 2 december zijn de tegenstanders van Nederland bekend. Dan wordt er geloot voor de kwalificatiereeks.

No Poll