Kritische noot bij prestaties koploper PSV: 'Dat vind ik nu nog te beperkt'

Kritische noot bij prestaties koploper PSV: 'Dat vind ik nu nog te beperkt'

21-11-2018 10:33
45

Voormalig PSV'er Gerald Vanenburg kijkt met genoegen naar de manier waarop trainer Mark van Bommel zijn eerste klus als hoofdtrainer aanpakt. Toch plaatst hij ook een kritische noot.

"De beker is niet serieus genomen en dat is een inschattingsfout van Van Bommel", stelt hij in gesprek met Voetbal International. "Wij speelden nooit met de reserves in het bekertoernooi. De beker is gewoon een prijs. Nu moeten ze kampioen worden, anders hebben ze nul."

Toch is Vanenburg wel lovend over de manier waarop Van Bommel zijn werk doet. "Ik vind het heel knap wat Van Bommel nu presteert. Het is zijn eerste klus en hij doet het met een jonge selectie. Maar we moeten toch ook een kleine kanttekening maken. Internationaal hebben ze het heel lastig gehad in de Champions League", blijft hij kritisch.

Volgens Vanenburg heeft PSV vooral moeite met ploegen die inzakken. "Je mag bij PSV verwachten dat je spelers hebt die goed in de kleine ruimte kunnen spelen. Dat vind ik nu nog te beperkt. Maar ik zie perspectief. PSV heeft goede jonge spelers en moet doorgaan met goed opleiden, dan hoeven de talenten die ze nu inpassen geen uitzonderingen te zijn."

No Poll