Dumfries al jong bezig met ontwikkeling: 'Hij drinkt alleen water, typisch Denzel'

Dumfries al jong bezig met ontwikkeling: 'Hij drinkt alleen water, typisch Denzel'

21-11-2018 11:43
30

Sherel Floranus merkte in de jeugd al dat Denzel Dumfries er alles aan deed om het maximale uit zijn carrière te halen. Volgens Floranus was de PSV'er al op jonge leeftijd bewust bezig met zijn toekomst.

"Hij was áltijd bezig met zijn ontwikkeling", vertelt Floranus in gesprek met ELF Voetbal. "Goed eten, veel slapen. Altijd genoeg rust pakken. Nog zoiets: hij drinkt alleen water. Typisch Denzel. Hij grijpt alles aan om het maximale uit zijn carrière te halen."

De toewijding van Dumfries heeft er volgens Floranus voor gezorgd dat hij staat waar hij nu staat. "Profvoetballers eten veel groenten. Maar Denzel ging altijd een stapje verder. Zelfs als we dan met een paar jongens gingen uit eten, bestelde hij altijd groenten. Hij volgt zijn eigen eetstijl. Dat vind ik tof van hem."

Over zijn eigen carrière is Floranus duidelijk. "Ik ben benaderd door Curaçao, maar heb laten weten dat ik me voorlopig op Oranje richt. Zolang ik me goed voel bij Jong Oranje zal ik alles geven om het grote Oranje te bereiken. Dát is wat ik wil bereiken. Pas als Oranje geen optie is, zal ik Curaçao overwegen. Ik sta er dus hetzelfde in als Denzel destijds. Zie je wel? Zijn geloof is besmettelijk."