AZ overtuigde PSV-bankzitter van zomertransfer: Dat was indrukwekkend

AZ overtuigde PSV-bankzitter van zomertransfer: "Dat was indrukwekkend"

21-11-2018 21:30
13

AZ heeft Albert Gudmundsson in een goed gesprek overtuigd om naar Alkmaar te komen. De IJslandse aanvaller vertelt dat aan FOX Sports. Hij kwam in de zomer over van PSV.

"Naar mijn mening was speeltijd het enige wat ik nodig had", verklaart de 21-jarige Gudmundsson. "Mijn stap naar AZ geeft geen garantie op speeltijd. Ik moet mezelf laten zien op trainingen en in wedstrijden en dan zal ik spelen. Daarna moet ik het over langere tijd laten zien om in de basis te blijven staan."

De teller van Gudmundsson staat dit seizoen op elf competitiewedstrijden, waarvan zeven als basisspeler. "De stap was goed", concludeert hij. "Voordat ik hier tekende, had ik een gesprek met de staf. Zij legden uit hoe ze mijn ontwikkeling zien in de komende twee jaar. Dat was indrukwekkend. Daarom heb ik besloten naar AZ te gaan. Hier kan ik me ontwikkelen."

In IJsland is de ster van Gudmundsson rijzende. Vorige week donderdag had hij een basisplaats in de Nations League-wedstrijd tegen België (2-0), waarna er nog eens negentig minuten volgden tegen Qatar (2-2).