Ambitieus plan Woerts: 'Als Ajax, PSV en Feyenoord gaan praten, kan er veel'

Ambitieus plan Woerts: 'Als Ajax, PSV en Feyenoord gaan praten, kan er veel'

22-11-2018 07:25
29

Om de populariteit en aantrekkingskracht van het vrouwenvoetbal in Nederland omhoog te stuwen, moeten er radicale veranderingen komen. Dat zegt marketeer Chris Woerts in gesprek met Voetbal International. Hij heeft zelfs al een businessplan in z'n hoofd met een ambitieuze naam: Bring Them Home. 

Resumerend: alle vrouwelijke sterren die nu in het buitenland actief zijn, zoals bijvoorbeeld Lieke Martens (FC Barcelona), moeten aan de slag gaan op de Nederlandse velden. "Deze Eredivisie in Nederland is kansloos. Er is geen beleving en bijna alle dames uit Oranje spelen in het buitenland. In mijn plan halen we die internationals terug, daar is echt niet zoveel voor nodig", aldus Woerts.

"Met twee miljoen ben je al een heel eind op weg. Er zijn een paar vrouwen die misschien boven de ton verdienen in het buitenland. Martens bijvoorbeeld, maar de meesten verdienen een stuk minder. Die pakken dertigduizend euro en wonen op een studentenkamertje, met misschien een klein autootje. Dat biedt mogelijkheden. Het niveau van onze Eredivisie kan omhoog door de sterren terug te halen naar Nederland en bij verschillende clubs onder te brengen."

Tien jaar geleden
De topclubs moeten in actie komen, vindt Woerts. "Als Ajax, PSV en Feyenoord serieus gaan praten, kan er veel. Feyenoord komt er nu gelukkig ook aan, die zijn begonnen met Onder-13, Onder-15 en Onder-17 en stromen over een paar jaar in. Maar dat had natuurlijk tien jaar geleden al gemoeten."