Amateurvereniging roept profstages jonge talenten halt toe: 'Niet verantwoord'

Amateurvereniging roept profstages jonge talenten halt toe: 'Niet verantwoord'

22-11-2018 10:02
40

Amateurvereniging DOVO uit Veenendaal staat niet langer toe dat jeugdspelers onder de tien jaar worden benaderd om stage te lopen bij een profclub. De vereniging noemt het pedagogisch onverantwoord.

Dat heeft de club laten weten in een verklaring op de website. Volgens de verklaring wordt de club 'steeds vaker geconfronteerd met scouts van BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties) die spelers al op hele jonge leeftijd willen uitnodigen voor proefstages'.

DOVO vindt dat een zorgelijke ontwikkeling. "Per direct werken wij niet meer mee aan verzoeken om spelers uit te nodigen tot en met de O-10 teams. Diverse redenen liggen daaraan ten grondslag. De belangrijkste reden is dat we het veel te jong vinden om kinderen uit het veilige amateurklimaat en eigen omgeving te halen, wat in onze ogen pedagogisch niet verantwoord is", aldus hoofd opleiding Michael Brussen op de website van de club.

Volgens DOVO is het niet de bedoeling om kinderen kansen te ontnemen. "We zien steeds vaker de teleurstelling van de kinderen en ouders afdruipen als ze het wederom niet gehaald hebben. Dit heeft een dusdanig negatieve invloed op het eigen team. De verwachtingen die geschept worden zijn niet meer reëel." De club geeft verder aan ervan uit te gaan dat BVO's het standpunt van DOVO respecteren.