Grot over zware jeugd: 'Ze is vermoord door een inbreker, was heel close met haar'

Grot over zware jeugd: 'Ze is vermoord door een inbreker, was heel close met haar'

Gepubliceerd: donderdag 22 november 2018 om 11:48do 22-11-2018 om 11:48

Jay-Roy Grot is bij VVV weer helemaal opgebloeid na zijn mislukte seizoen bij Leeds United en ontving zelfs een oproep voor Jong Oranje. Dat het weer goed met hem gaat, heeft hij onder meer te danken aan de hulp van een mental coach.

"Ik trok me de reacties van de fans aan. Mijn spel? Het kwam er gewoon niet meer uit", aldus Grot tegenover De Limburger over zijn tijd in Engeland. De linksbuiten woonde alleen in Engeland, omdat zijn vriendin nog aan het studeren was. "Daarom heb ik op een gegeven moment mijn moeder een maand lang te logeren gehad. Ik had iemand nodig om mee te praten."

Grot had het in zijn jeugd niet makkelijk, vertelt hij. Zo lagen zijn ouders in scheiding en overleed zijn 19-jarige nichtje Melissa. "Twaalf jaar geleden is dat nu. Ze is vermoord door een inbreker, een bekende van haar toenmalige vriend. (...) Ik was heel close met haar, maar ik houd mijn gevoelens voor mezelf. Ik praat er niet graag over."

Uiteindelijk besloot Grot hulp te zoeken om dat drama en de problemen in Leeds te verwerken. "Ik dacht eerst wie een mental coach in de arm neemt, laat zijn zwakte zien. Maar dat is onzin. Je wordt er juist sterker door. Juist iemand van buiten je familiekring kan je een spiegel voorhouden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws