'PSV kan toch afspreken om Lammers niet te laten spelen? Ze winnen toch wel'

'PSV kan toch afspreken om Lammers niet te laten spelen? Ze winnen toch wel'

22-11-2018 23:29
56

De commentatoren en journalisten van FOX Sports kijken uit naar het saillante treffen tussen PSV en sc Heerenveen van zaterdagavond. PSV-huurling Sam Lammers neemt het als Heerenveen-spits op tegen zijn werkgever.

Milan van Dongen en Mark van Rijswijk denken terug aan RKC Waalwijk-Ajax uit 2007. Jan Vertonghen was toen verhuurd aan RKC en scoorde toen tegen zijn broodheer, waardoor Ajax het kampioenschap misliep. Leo Driessen denkt echter niet dat Lammers voor een vergelijkbaar scenario gaat zorgen. "PSV heeft Lammers toch verhuurd omdat ze hem niet goed genoeg vinden voor het eerste elftal? Dan ga je je toch geen zorgen over hem maken als hij tegen jou speelt?", laat hij weten bij Voetbalpraat op FOX Sports.

PSV had in de transfergesprekken met Heerenveen kunnen beslissen om Lammers niet te laten spelen tijdens de onderlinge confrontaties, meent Van Dongen. "Het zijn maar twee wedstrijden. Als Heerenveen verlies je toch wel van PSV." Driessen vindt dit echter onzin. "Dit is ook een motie van wantrouwen naar de speler en naar jezelf toe. Een overbodige afspraak", aldus de Noord-Hollander. "Je verhuurt hem en dan moet je accepteren dat hij bij een andere club speelt. Anders moet je hem niet verhuren."

En wat als Heerenveen in de laatste minuut een penalty krijgt tegen PSV? "Dan schiet Lammers hem er lekker in", besluit Driessen.

Lees ook: Lammers over terugkeer naar PSV: 'Spreekt voor zich dat ik graag wil slagen'