Vraagtekens bij situatie Van Hooijdonk bij NAC: '60 uur per week mee bezig zijn'

Vraagtekens bij situatie Van Hooijdonk bij NAC: '60 uur per week mee bezig zijn'

23-11-2018 10:45
21

Jeffrey van As is verbaasd door de constructie die NAC Breda heeft opgetuigd. De Brabanders namen Pierre van Hooijdonk op in een kerngroep, die in ieder geval voorlopig de taken van technisch directeur Hans Smulders overneemt.

Van Hooijdonk deelt de verantwoordelijkheid met trainer Mitchell van der Gaag, manager jeugdopleiding Tim Gilissen en commissaris technische zaken Cor van Rooij. "Waarom zo ingewikkeld?", reageert Van As, in het verleden technisch directeur bij NAC en nu werkzaam als manager voetbalzaken bij ADO Den Haag, in De Telegraaf.

"Ik weet niet of het goed werkt om de verantwoordelijkheid over zoveel mensen te verdelen", stelt Van As. "Naar mijn mening is het juist heel belangrijk om een technisch directeur te hebben in je club. Als je zo'n functie goed wil doen, moet je veertig tot zestig uur per week ermee bezig zijn. Het gaat niet alleen om een paar spelers halen, maar om het volledige technische plaatje in je club. Je moet ook klankbord en vertrouwenspersoon zijn voor de trainer. Er komt veel bij kijken."

Van Hooijdonk hoopt vanuit zijn netwerk de benodigde kwaliteitsimpuls te geven aan NAC. De oud-spits blijft zijn functie in het Rat Verlegh Stadion combineren met zijn werkzaamheden als analyticus. Kenneth Perez toonde daar begrip voor.