Ten Hag: Ik ben ervan overtuigd dat Frenkie de Jong nog vele malen beter kan

Ten Hag: "Ik ben ervan overtuigd dat Frenkie de Jong nog vele malen beter kan"

23-11-2018 22:28
59

Erik ten Hag is van mening dat de selectie van Ajax ook zonder de geblesseerde Hakim Ziyech voldoende creativiteit bezit. Een van de spelers die daar zaterdag tegen NAC Breda voor moet zorgen is Frenkie de Jong.

De 21-jarige Oranje-international gaf desondanks nog geen assists dit seizoen en scoorde pas twee keer. "Ik denk dat het wel een punt van aandacht is", zegt Ten Hag op de persconferentie, geciteerd door FOX Sports. "Maar hij speelt natuurlijk wat lager op het veld. Hij creëert ook heel veel kansen, de voorassist of hoe je dat ook noemt."

"Het is duidelijk dat hij heel veel tegenstanders naar zich toe trekt", vervolgt Ten Hag. "En hij weet daar onderuit te spelen, overtallen uit te spelen en ruimtes te creëren, waardoor anderen kunnen profiteren. Dat is zijn rol en dat doet hij buitengewoon goed. In het afgelopen jaar heeft hij zijn eigen identiteit gevonden, nu moet hij zijn kwaliteiten verder ontwikkelen."

In Nederlandse media werd De Jong recent vergeleken met Johan Cruijff. "Ik zou die vergelijking nooit gemaakt hebben", zegt Ten Hag daarover tegen Voetbal International. "Er zullen zeker overeenkomsten zijn, maar Frenkie moet vooral Frenkie blijven. Er is nog ruimte voor verbetering. Maar dat hij nu al heel erg goed is, dat is duidelijk. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog vele malen beter kan."