Quotes Ajax-jeugdtrainer duiken op in Engeland: 'Voor een goede prijs verkopen'

Quotes Ajax-jeugdtrainer duiken op in Engeland: 'Voor een goede prijs verkopen'

24-11-2018 10:27
20

Dat Ajax spelers verkoopt aan grote Europese topclubs is geen toeval. Een jeugdtrainer van de Amsterdammers doet in Engeland zijn verhaal en vertelt dat de club gericht te werk gaat bij het opleidingen van jong talent. Het doel is duidelijk: de speler voor veel geld doorverkopen aan een grote club.

"Het begint met onze manier van spelen", zo klinkt het tegenover The Daily Record. "Als je bij Ajax als centrale verdediger speelt, speel je met veel ruimte in je rug. Dus je moet leren om daarmee om te gaan. En om op de Ajax-manier te spelen moet je snel beslissingen kunnen nemen."

Wedden

Meer odds

De Ajacieden krijgen aanvallend voetbal met de paplepel ingeoten. "Van jongs af aan spelen we al in een aanvallend systeem. Tijdens individuele trainingsessies besteden we tijd aan het een-tegen-een-verdedigen. Daar hebben we de laatste jaren hard aan gewerkt. We besteden ook buiten de groepstraining veel tijd om op hoger niveau te presteren." 

"Wat ook nieuw is is het gebruiken van videoanalyses. We nemen alles op, dus de trainers hebben na de wedstrijd de kans om te kijken naar de positieve en negatieve kanten. We laten de spelers vervolgens zien waar ze zich moeten verbeteren. Onze reddingsboei is onze jeugdopleiding, om de spelers op een bepaald moment voor een goede prijs te verkopen."

Ajax heeft in het verleden veel spelers opgeleid die voor grote bedragen zijn verkocht. "Soms is het ene jaar beter dan het andere. Nu hebben we een goed jaar", zegt de bron.