Als we heel eerlijk zijn moet het wel iets beter om terug te keren bij Ajax

"Als we heel eerlijk zijn moet het wel iets beter om terug te keren bij Ajax"

25-11-2018 09:32
16

Benjamin van Leer kon zaterdagavond niet genieten van het weerzien met zijn broodheer Ajax. De NAC Breda-doelman, op huurbasis actief in het Rat Verlegh Stadion, baalde stevig van de 3-0 nederlaag.

"Ik heb gewoon van ze verloren en daar baal ik van. Het geeft iets extra's, maar groter dan dat wil ik het niet maken", zegt Van Leer tegen Voetbal International over het weerzien met de Ajacieden. Ook op een dolletje van André Onana zat hij niet te wachten. "Dat is hoe het gaat. Hij is blij dat hij gewonnen heeft, dat snap ik. Maar ik had daar inderdaad eventjes geen zin in."

Van Leer richt zich nu volledig op NAC, maar beseft dat er nog wel iets moet gebeuren wil hij ooit onder de lat staan bij Ajax. "Als we heel eerlijk zijn moet het wel iets beter om terug te keren bij Ajax. Een carrière bestaat helaas niet alleen uit hoogtepunten. Je hebt ook mindere periodes. Ik wil niet zeggen dat dit een mindere periode is, maar ik heb weleens beter gespeeld. Naar dat niveau moet ik toe. Daar werk ik keihard voor."

Van Leer kon het kwaliteitsverschil zaterdag goed merken. "Tuurlijk merk je verschil, maar dat is logisch. Je hebt het over een ploeg die een hele goede positie heeft in de groepsfase van de Champions League en die uit bij Bayern gelijkspeelt. Wij staan laatste in de Eredivisie, dus dan is het logisch dat er niveauverschil is."