Excelsior boekt cruciale zege op FC Emmen na abominabele eerste helft

25-11-2018 14:04
16

Excelsior heeft zondagmiddag in Drenthe een 2-1 zege geboekt op FC Emmen. Ryan Koolwijk schoot in de 89e minuut de winnende treffer binnen: 2-1.

De eerste 45 minuten in Drenthe waren mogelijk de allerslechtste van het gehele Eredivisie-seizoen. De ploegen van trainers Dick Lukkien en Adrie Poldervaart bakten er helemaal niets van. Beide ploegen werden alleen via pogingen van afstand gevaarlijk.

Na de pauze ging Emmen met een gewijzigde tactiek en invaller Alexander Bannink vlammend van start. Binnen een paar minuten lag de bal in het net. Op aangeven van Caner Cavlan kopte Anco Jansen binnen.

Emmen kreeg daarna meerdere kansen op de 2-0. Onder meer Bannink. De thuisploeg kreeg daarna het deksel op de neus. Eerst werkte Ali Messadoud met een halve duikkopbal de gelijkmaker binnen. Vlak voor tijd haalde Koolwijk de trekker over. De captain van Excelsior schoot laag en rustig met links binnen.

Excelsior heeft nu vijftien punten en klimt daarmee over Emmen, Willem II en sc Heerenveen heen op de ranglijst. De Rotterdammers staan samen met ADO Den Haag op de gedeelde tiende plaats.