Schöne ziet Ajax groeien: 'Aantal jaar geleden deden we dat, nu niet meer'

Schöne ziet Ajax groeien: 'Aantal jaar geleden deden we dat, nu niet meer'

25-11-2018 23:57
21

Lasse Schöne is opgelucht dat Ajax er met de overwinning vandoor is gegaan tegen NAC Breda. Lange tijd stond het 0-2, waardoor NAC nog stiekem hoopte op een stuntje.

Ajax kwam in de eerste helft op 0-1 en in de tweede helft op 0-2. Schöne voelde echter niet dat de wedstrijd al gespeeld was. "De derde treffer bleef alleen wel erg lang uit en dan blijft het toch spannend, want NAC werd soms nog best even flink gevaarlijk", vertelt de routinier aan Ajax Life. "Het is goed dat Onana knap redde, want als ze de 1-2 hadden gemaakt dan was het echt een hectische slotfase geworden."

Onder Erik Ten Hag heeft Ajax een groei ingezet. "We hebben een ploeg nu die weet wat het is om twee wedstrijden in de week te spelen, ik denk dat je dat echt goed kunt zien. Een aantal jaar geleden verspeelden we in het weekeinde na een Europese wedstrijd vaak punten en dat doen we nu niet."

"In die zin kun je wel zien dat we een stuk volwassener zijn geworden. Maar goed, we hebben afgelopen zomer natuurlijk ook echt kwaliteit binnengehaald, dat is duidelijk. De aankopen brengen ook ervaring mee, dat helpt ons. Niet alleen in de Champions League, maar juist ook in de competitiewedstrijden die je erna speelt."