Ajax kan lot van AEK-trainer bezegelen: 'Ze hebben genoeg kwaliteit om te winnen'

Ajax kan lot van AEK-trainer bezegelen: 'Ze hebben genoeg kwaliteit om te winnen'

Gepubliceerd: maandag 26 november 2018 om 07:38ma 26-11-2018 om 07:38

AEK Athene werkt in een crisis naar het Champions League-duel met Ajax toe. De Griekse kampioen verloor zijn laatste twee competitieduels en een nederlaag tegen de Amsterdammers kan het lot van trainer Marinos Ouzounidis wel eens bezegelen.

"En Ajax heeft genoeg kwaliteit om ook in Griekenland te winnen", zegt voormalig Ajax-spits Yannis Anastasiou in het Algemeen Dagblad. Volgens de Griek heeft AEK 'inmiddels de handen vol aan de nationale competitie'. "Vorig seizoen werd AEK voor het eerst in 24 jaar kampioen. Dat was meer dan een bevrijding. Enigszins vergelijkbaar met het langverwachte kampioenschap van Feyenoord vorig jaar."

De trainer die AEK kampioen maakte, Manolo, vertrok weer. Net als enkele spelers. Ouzounidis kreeg het nog niet op de rit. "Het team moet nu wennen aan een nieuwe trainer en een nieuw systeem. Dat ging begin dit seizoen nog heel goed. AEK kwam de voorrondes van de Champions League door. Dat was knap. In de competitie begon de club ook sterk. Nu gaat het minder. Er zijn al veel punten gemorst. Koploper PAOK Saloniki staat twaalf punten voor. AEK heeft te maken met blessures en schorsingen. De selectie is wat krap."

AEK vecht voor zijn laatste kans op Europese overwintering, maar heeft ook het geld hard nodig. De club bouwt aan een nieuw stadion. "De club kan het geld van een winstpartij of gelijkspel in de Champions League dus wel gebruiken", aldus Anastasiou, die weet dat het publiek in het Olympisch Stadion ver van het veld af zit, waardoor de sfeer lang niet zo intimiderend is als doorgaans in Griekenland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt de uitslag bij AEK-Ajax?

Winst AEK
9%
Gelijkspel
18%
Winst Ajax
72%
(2367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws