'Van 't Schip neemt maatregelen en stuurt 'onprofessionele' verdediger weg'

'Van 't Schip neemt maatregelen en stuurt 'onprofessionele' verdediger weg'

26-11-2018 14:56
56

Darryl Lachman is tot aan de winterstop niet meer welkom bij de hoofdmacht van PEC Zwolle. John van 't Schip heeft de 29-jarige verdediger teruggezet naar het tweede elftal.

Dat meldt De Telegraaf. PEC straft Lachman voor het feit dat hij te lang treuzelde voor zijn invalbeurt tegen ADO Den Haag. De verdediger moest zich in de 83e minuut klaarmaken om de geblesseerde Thomas Lam te vervangen, maar hij had zoveel tijd nodig dat arbiter Siemen Mulder het spel liet hervatten. ADO maakte vervolgens de 2-3.

Bij PEC vindt men dat Lachman zijn eigenbelang boven dat van het team prevaleerde, schrijft De Telegraaf. Van 't Schip, die zwaar onder druk staat door de slechte resultaten in Zwolle, verweet de ervaren verdediger in de ochtendkrant al een gebrek aan professionaliteit. "Het duurde allemaal veel te lang. Het is absoluut niet professioneel."

Lachman is tot aan de winterstop verbannen bij de hoofdmacht van PEC Zwolle. Hij stond dit seizoen zeven keer in de basis en begon zes keer op de bank. PEC staat op dit moment vijftiende.