Update: Finale tussen River Plate en Boca Juniors op neutraal terrein ingehaald

Update: Finale tussen River Plate en Boca Juniors op neutraal terrein ingehaald

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2018 om 17:20di 27-11-2018 om 17:20

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL is een onderzoek begonnen naar de wanordelijkheden rondom de return van de Copa Libertadores-finale tussen River Plate en Boca Juniors.

De wedstrijd, die afgelopen zaterdag afgewerkt had moeten worden, werd afgelast nadat de spelersbus van Boca Juniors werd belaagd door fans van River Plate. Een tweetal spelers moest naar het ziekenhuis met verwondingen en andere Boca-spelers ademden traangas in. De voetbalbond maakt in een statement bekend dat de disciplinaire afdeling van de bond een strafproces tegen River Plate is begonnen.

River Plate krijgt vierentwintig uur de tijd van de bond om met een reactie te komen naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag. Op basis daarvan en met het eigen onderzoek in het achterhoofd kan de CONMEBOL besluiten om River Plate te diskwalificeren. In dat geval zou de beker naar Boca Juniors gaan. De heenwedstrijd in het stadion van Boca eindigde in 2-2.

Update 17.20: Volgens Zuid-Amerikaanse media is inmiddels besloten dat de clash tussen River Plate en Boca Juniors op 8 of 9 december gespeeld gaat worden. De return van de finale van de Copa Libertadores wordt búiten Argentinië, op neutraal terrein, afgewerkt. Het Paraguayaanse Asunción wordt genoemd als meest waarschijnlijke locatie. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws