Mazraoui: In de kleedkamer maken we een kring en lezen we uit de Koran

Mazraoui: "In de kleedkamer maken we een kring en lezen we uit de Koran"

27-11-2018 09:14
138

Ajax betaalde de afgelopen jaren bijna tien miljoen euro voor Rasmus Kristensen en Luis Orejuela, maar Noussair Mazraoui is dit seizoen de vaste rechtsback. De 21-jarige Marokkaan is de meest verrassende naam in het elftal van trainer Erik ten Hag.

"Af en toe kijk ik even terug en krijg ik kippevel over wat er allemaal is gebeurd", zegt Mazraoui in de Volkskrant. Hij scoorde in de Champions League-duels met Bayern München en Benfica. "Ik heb daarvoor hard gewerkt. Maar ik denk niet zoveel na over mijn doelpunten. Ik wil niet dat ik er zo erg van geniet dat ik ga vliegen. Ik wil nederig blijven en meer winnen. Het mag niet zo zijn dat ik zo tevreden ben dat het stopt."

Naast zijn goede prestaties bij Ajax mag Mazraoui zich ook international van Marokko noemen. Laatst stond hij tegenover het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf. "In Afrika voetballen is toch echt wat anders dan hier bij Ajax. Het was wennen. Het voetbal is anders, heviger." Ook de rituelen zijn anders. "In de kleedkamer maken we een kring en lezen we uit de Koran, voordat we het veld opgaan. We doen twee korte verzen en een smeekbede."