Valverde deelt compliment uit aan De Jong: 'Buitengewone spits'

Valverde deelt compliment uit aan De Jong: 'Buitengewone spits'

27-11-2018 19:27
22

PSV-topschutter Luuk de Jong staat er goed op bij FC Barcelona, woensdagavond de tegenstander in de Champions League. Trainer Ernesto Valverde omschreef de Eredivisie-topscorer tijdens de persconferentie van woensdagavond als een 'buitengewone spits'.

Valverde en co hebben schitterende omhaal van De Jong tegen sc Heerenveen ook gezien. "Hij is kopsterk en werkt heel hard. Afgelopen weekend maakte hij een fantastische goal", wordt de 54-jarige trainer geciteerd door Voetbal International. "We gaan proberen hem af te stoppen, vooral met een passing-game."

De Catalanen zijn al zeker van Champions League-overwintering, maar nemen het treffen met de Eredivisie-koploper serieus, verzekert Valverde. "We willen morgen winnen en niet experimenteren." Hoewel Barcelona eerder dit seizoen met 4-0 won van de Eindhovenaren, is Valverde onder de indruk van PSV. "We hadden in de eerste helft heel lastig met PSV", tekent de PSV-site op uit zijn mond. "Wat de ploeg bovendien in de competitie presteert is ongelooflijk. We zijn absoluut niet zeker van de overwinning."

PSV en FC Barcelona trappen woensdagavond om 21.00 uur af in het Philips Stadion.