Groeneveld kreeg treinkaart van PSV: 'Andere spelers contracten en auto's'

Groeneveld kreeg treinkaart van PSV: 'Andere spelers contracten en auto's'

27-11-2018 20:40
29

Arnaut Groeneveld vertelt openhartig over zijn moeilijke jeugdperiode. De vleugelspeler wilde koste wat kost doorbreken bij PSV, maar vertrok daar uiteindelijk via de achterdeur. Ook persoonlijk ging het niet altijd van een leien dakje. 

Toch kijkt Groeneveld met een goed gevoel terug op zijn periode bij PSV. "Bij PSV kreeg je de middelen om naar de club te komen", vertelt hij aan FunX. "In mijn geval was dat een treinkaart waarmee ik onbeperkt kon reizen. Je ziet echter dat andere spelers contracten en auto's krijgen tussen hun zestiende en achttiende."

"Je gaat je irriteren als je andere jongens in grote auto's ziet komen en ik lopend naar de club moet komen met een treinkaart. Het heeft me niet gekleineerd. Ik ben iemand die met m'n tas op m'n schouder vol trots naar de club ging. Het maakte me niet veel uit."

Groeneveld wisselde maar liefst drie keer van pleeggezin in zijn tijd bij PSV. "PSV merkte op een bepaald moment dat ik wat hulp nodig had. Dat boden ze me twee keer aan, maar ik heb het afgewezen. Ik ben niet de enige. Het was meer een familieding in plaats van dat ik er alleen doorheen ben gegaan. We zijn er samen sterker uitgekomen."

"Het moeilijkste was om het vertrouwen te houden dat het goed zou komen. Als je om je heen kijkt en ziet hoe het bij andere jongens gaat, vraag je je af: waarom hebben zij bepaalde dingen wel en ik niet? Dan sta je 1-0 achter en dat is niet makkelijk."