PSV Onder 19 houdt uitzicht op achtste finale ondanks puntenverlies tegen Barça

28-11-2018 16:09 Laatste update: 16:12
12

PSV Onder 19 is er op eigen veld niet in geslaagd FC Barcelona te verslaan. De Eindhovenaren hadden het betere van het spel, maar kwamen in de Youth League-wedstrijd niet verder dan 1-1.

De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy had vooraf uitzicht op het bereiken van de volgende ronde van de Youth League, maar daarvoor was een overwinning tegen koploper Barcelona wel zeer welkom. Die opdracht werd er niet makkelijker op toen de Catalanen al in de achtste minuut op voorsprong kwamen door een goal van Anssumane Fati.

Na een half uur spelen kreeg Barcelona de uitgelezen mogelijkheid om de marge te vergroten toen Armando Obispo een strafschop veroorzaakte. PSV-goalie Kyan van Dorp slaagde er echter in de penalty van Jandro Orellana te stoppen, waardoor PSV uitzicht bleef houden op een resultaat.

Na rust was de thuisploeg oppermachtig, maar het duurde heel lang voor dat werd vertaald in een doelpunt. Een kwartier voor tijd was het Mohammed Ihattaren die met een weergaloze assist Yorbe Vertessen een niet te missen kans bood: 1-1.

In de slotfase ging PSV Onder 19 nog op zoek naar de overwinning, maar ondanks kansen voor Vertessen en Obispo bleef het bij 1-1. In de andere wedstrijd in de groep won Internazionale met 2-4 bij Tottenham Hotspur. Daardoor heeft PSV nog altijd uitzicht op de achtste finale. Dan moet het laatste groepsduel bij Inter wel worden gewonnen en mag Spurs niet winnen bij Barcelona.