Spelersrapport: De Jong strijdt, Angelino bewijst zich, maar PSV verliest

28-11-2018 23:05 Laatste update: 23:17
101

PSV had een overwinning nodig op Barcelona om kans te houden op Europese overwintering, maar de Eindhovenaren misten te veel kansen en Lionel Messi presenteerde PSV in de tweede helft dan ook de rekening. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een zure 1-2 nederlaag in het Philips Stadion.

Jeroen Zoet – 6: De tegendoelpunten waren Zoet onmogelijk aan te rekenen. Hij keepte verder een degelijke wedstrijd. Het verdekte schot van Messi en de intikker van Piqué waren de PSV-keeper te machtig.

Denzel Dumfries – 6.5: Denzel Duracell stoomde als vanouds op over de rechterkant, maar kon zijn stempel niet heel erg drukken op het Eindhovense aanvalsspel. Zijn nimmer aflatende werklust blijft wel een pre.

Daniel Schwaab – 6.5: Hield samen met Viergever een uur lang de Catalaanse steraanvallers in bedwang en deed dat ogenschijnlijk eenvoudig. De exceptionele klasse van Messi was nodig om de ban te breken voor Barça.

Nick Viergever – 6.5: Ook Viergever speelde een belangrijke rol in de solide Eindhovense defensie. Hij viel op door niet op te vallen, een goede eigenschap voor een verdediger.

Angeliño - 7: De Spaanse linksback wilde zich duidelijk laten zien tegen zijn landgenoten en was zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht fel. Angeliño, die vorig jaar nog zijn kunsten vertoonde in het Rat Verlegh Stadion, liet zien van Champions League-niveau te zijn.

Jorrit Hendrix – 5.5: Kreeg in de eerste helft een gele kaart en had ook daarna een aantal overtredingen nodig om zich staande te houden. Hendrix speelde in balbezit zonder veel risico en kon weinig indruk maken.

Pablo Rosario – 6.5: De middenvelder was belangrijk door in de eerste helft een bal van de doellijn af te halen. Hij speelde met veel passie en inzet en liet zien waarom hij onbetwist basisspeler is in Eindhoven.

Gastón Pereiro – 6.5: Pereiro zal vannacht nog wel een paar keer wakker worden van zijn gemiste kansen. De Uruguayaan was gevaarlijk in de eerste helft met een aantal goede passjes, maar had minstens één keer moeten scoren.

Hirving Lozano – 6.5: Bleef maar storen en de opbouw van Barcelona onder druk zetten. Een aantal keer kwam PSV er door het constante afjagen van Lozano goed uit, maar ook de Mexicaan had wel een goaltje mogen maken.

Luuk de Jong – 7: De aanvalsleider van PSV, die bij balverlies als extra middenvelder fungeerde, was vooral in de eerste helft van onschatbare waarde voor de Eindhovenaren. De kopkracht, spelintelligentie en werklust van De Jong waren van hoog niveau.

Steven Bergwijn – 6: De linksbuiten was minder dreigend dan Lozano, maar ook Bergwijn hield een aantal Catalaanse verdedigers constant bezig. Bergwijn moet alleen nog wat vaker beslissend worden voor PSV.