Klap Huntelaar 'typeert' sfeer bij Ajax: 'Vlakke hand, eigenlijk te hard. Pats'

Klap Huntelaar 'typeert' sfeer bij Ajax: 'Vlakke hand, eigenlijk te hard. Pats'

29-11-2018 07:39
17

In de catacomben van het Olympisch Stadion in Athene kreeg Ajax-goalie André Onana dinsdagavond een amicaal tikje op het hoofd van Klaas-Jan Huntelaar. Dat de doelman er hartelijk om kon lachen, is volgens de Volkskrant exemplarisch voor de sfeer en het gevoel binnen de selectie van de Amsterdammers. 

'Het volgen van de groei van een team, met al zijn uiteenlopende details, behoort tot de geneugten van de sport. Neem de onverwachte tik met de vlakke hand van Klaas-Jan Huntelaar op het achterhoofd van doelman André Onana, dinsdag in Athene, tijdens de nabespreking van de zege op AEK met de pers. Die tik is eigenlijk te hard voor het goede. Pats', schrijft VK. 

'Toch lachen ze hartelijk om het gebbetje. Zo'n tik durft de spits alleen te geven aan een ploeggenoot met wie hij goed overweg kan. Zo'n klap accepteert de doelman alleen van een vriend.'

'Zo'n gezamenlijke lach ontstaat alleen in een elftal dat plezier heeft, dat op een bewogen avond in Athene euforisch is door succes, met de kwalificatie bij de beste zestien clubs van de Champions League.'

Over twee weken gaan Ajax en Bayern München in een onderling duel in de Johan Cruijff Arena bepalen wie de winnaar wordt van de Champions League-groep. Ook  Bayern is reeds geplaatst.