Viergever: 'Zo ging het de hele Europese campagne, enorm frustrerend'

Viergever: 'Zo ging het de hele Europese campagne, enorm frustrerend'

29-11-2018 07:56
53

23 doelpogingen (!) en slechts één treffer. PSV kon het zichzelf woensdagavond wederom verwijten dat het wéér geen zege wist te boeken in de Champions League. FC Barcelona won in Eindhoven met 2-1, tot grote frustratie van Nick Viergever. 

"We hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd en veel kansen gehad", zei de verdediger tegen onder meer NUsport"Ons strijdplan pakte goed uit en we konden Barcelona tot fouten dwingen. Dan zie je dat je tegen Barcelona ook gewoon kansen krijgt."

De ervaren verdediger vindt dat PSV tevreden mag zijn over de ontwikkeling die het heeft doorgemaakt op Europees niveau. "Zeker aan de bal was dit onze beste wedstrijd in de Champions League. En als we de bal kwijt waren, dan zaten we er goed kort op. We wilden in de duels komen en dat is gelukt."

Drie groepsduels gingen met één goal verschil verloren. "We hebben weer nét geen resultaat behaald, zo ging het de hele Europese campagne eigenlijk. Dat is enorm frustrerend. Ook in deze wedstrijd hebben we fases gehad waarin we beter waren dan Barcelona. We hadden onszelf moeten belonen, maar dat zat er vandaag helaas net niet in."

Lees ook: PSV 'snijdt zichzelf in de vingers': 'Hoe vaak komt dat in Nederland voor? Nooit'