Nederland stijgt door goede prestaties en passeert Duitsland op FIFA-lijst

Nederland stijgt door goede prestaties en passeert Duitsland op FIFA-lijst

Gepubliceerd: donderdag 29 november 2018 om 11:49do 29-11-2018 om 11:49

Nederland heeft wederom terreinwinst geboekt op de wereldranglijst van de FIFA. Op de ranking van november stijgt Oranje één plek, waardoor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman nu op een veertiende plek staat, samen met Zweden.

Door de prima resultaten in de Nations League, waarin Nederland onder meer won van Frankrijk (2-0) en gelijkspeelde tegen de Duitsers (2-2), stijgt Oranje een plek. Hiermee laat het Duitsland, dat de laatste maanden juist erg teleurstellende resultaten boekte, achter zich. 

Nederland heeft 1560 punten, precies evenveel als Zweden. Saillant detail: in maart bezette Nederland nog de 21e plaats op de ranglijst. België staat nog steeds op de eerste plek met 1727 punten en de top-drie wordt afgesloten door Frankrijk en Brazilië.  

De eerstvolgende interlandperiode van het Nederlands elftal is pas in 2019. De loting voor de groepsfase van de EK-kwalificatiereeks vindt plaats op zondag 2 december. De eerste kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in de periode van 21 tot en met 26 maart.

Check de hele FIFA-lijst hier!

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws