De Graafschap belt spits niet terug: 'Via zaakwaarnemer een balletje opgegooid'

De Graafschap belt spits niet terug: 'Via zaakwaarnemer een balletje opgegooid'

29-11-2018 12:02
12

De Graafschap heeft afgelopen zomer de kans gehad om Piotr Parzyszek terug te halen naar De Vijverberg. De spits gooide zelf een balletje op, maar kreeg geen reactie.

"Via mijn zaakwaarnemer heb ik een balletje opgegooid bij De Graafschap", vertelt Parzyszek, die eerder twee periodes in Doetinchem speelde, aan Regio8. "Ik wilde graag in de Eredivisie spelen en heb een goede band met Henk (de Jong, red.) en Sandor (van der Heide, red.). Alleen ik heb er nooit meer wat van gehoord."

De 25-jarige spits koos eieren voor zijn geld en toog naar het Poolse Piast Gliwice. Daar heeft hij het goed naar zijn zin. "Ik ben heel gelukkig als mens, speler en ook met het gezin", zegt hij. "Ik merkte aan alles, en de trainers merkten dat ook, dat ik moest wennen aan de manier van voetballen en trainen die ze hier hanteren. Ik speel nu veel."

Parzyszek mislukte afgelopen seizoen bij PEC Zwolle. "Ik heb niks tegen PEC Zwolle, want ik heb er een moeilijke, maar ook mooie tijd gehad. In de moeilijke tijd met mijn moeder vorig jaar zijn de supporters me blijven steunen. Zij bleven me toezingen als ik speelde, maar uiteindelijk is het niet zo gegaan als ik had gehoopt."