'Hooligans in Athene hebben zoveel macht dat ze een pact hebben gesloten met ME'

'Hooligans in Athene hebben zoveel macht dat ze een pact hebben gesloten met ME'

Gepubliceerd: donderdag 29 november 2018 om 13:42do 29-11-2018 om 13:42

Ajax-supporters zaten dinsdagavond als ratten in de val in het Olympisch stadion in Athene. Ronald Ockhuyzen, hoofdredacteur van Het Parool, is na dinsdag vooral de passieve houding van de ordediensten bijgebleven.

AEK Athene heeft in een verklaring afstand genomen van de supportersrellen. In Spraakmakers op NPO Radio 1 doet Ockhuyzen, hoofdredacteur van Het Parool en als Ajax-supporter aanwezig in Athene, verslag van wat hij heeft gezien. "We zijn in Nederland gewend dat als je bedreigd wordt, je wordt beschermd. Daar ben je echt aan de goden overgeleverd", stelt hij.

"Wat heel erg opmerkelijk was: die hooligans kwamen een vak binnen en die hadden letterlijk gereedschapskisten met bijlen bij zich. Die hebben een kwartier lang op allerlei deuren en wanden staan rammen om bij die Ajax-supporters te kunnen komen", vervolgt Ockhuyzen.

Dat de plaatselijke ME niet ingreep vond Ockhuyzen het meest schrijnende van de situatie. "Dat rammen op die deuren met bijlen en koevoeten gebeurde onder het toeziend oog van de ME, waardoor je kunt concluderen dat die hooligans zoveel macht hebben in Athene dat ze een soort pact hadden gesloten met de lokale ME, die hen niet aanpakte."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws